Sidrunikook beseekatte all (Lemon Meringue Pie)


Tegelikult on see vana kook uues kuues, kuna kasutasin oma teise päeva sidrunikoogi retsepti, sest see on lihtsalt nii hea, ja tegin talle beseekihi otsa. Mulle meeldis, kuigi mulle meeldib vist ilma selle viimase osata ikka rohkem. Positiivne on muidugi see, et täidisest ülejäävad munavalged saab kenasti ära kasutada.


350 gr magusat muretainast

Täidis:
2 sidruni riivitud koor
2-3 sidruni mahl
1.2 dl peensuhkrut
4 spl crème fraiche'i või kreeka jogurtit
4 muna
3 munakollast
tuhksuhkrut

Besee:
3 munavalget
90 gr suhkrut

Rulli tainas õhukeseks ja vooderda sellega koogivorm. Täkesta põhi kahvliga, kata fooliumi ja kuivatatud herneste, ubade, kivikeste vms. Pimeküpseta 190 kraadises ahjus 15 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 5-7 minutit kuni tainapõhi on kuldne.

Mikserda sidrunimahl suhkruga kuni viimane lahustub, lisa sidrunikoor ning kreeka jogurt/crème fraiche. Vahusta sisse ükshaaval munad ning seejärel klopi hulka munakollased. Vala täidis põhjale ja küpseta ahjus 10 minutit. Võta kook korraks ahjust välja.

Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks, kalla koogile ning aja spaatliga laiali. Küpseta veel 10 minutit.

Enne serveerimist lase koogil täielikult jahutuda.

1 comment:

  1. Proovisin nüüd siin seda kooki teha ja juhtus selline lugu et see sidrunitäidise osa on nii vedel et voolas välja...täitsa vedel nagu vesi enamus,minu osa alt ja külgedelt tuli selline nagu peab aga....oskate äkki öelda mis ma valesti võisin teha

    ReplyDelete