AHJUS KÜPSETATUD JUURIKAD

Meie üheks suureks lemmikuks on köögiviljad. Igas asendis. Tihtilugu valmistame nn ahjujuurikaid, mis on nii imemaitsvad ja sobivad täiesti eraldiseisvaks roaks väikse salatiga või siis pidulauale liharoa kõrvale. Ja nende valmistamine on nii lihtne, ainult koori, lõigu ja maitsesta.



4 porgandit
3 kartulit
2 pastinaaki
1 suvikõrvits
1 sibul
2 küüslaugu küünt
2 noort peeti
veidi õli
sorts sojat
tüümiani
rosmariini
pipart, soola
palsamiäädikat

Varieerimisvõimalusi on mitmeid ja koguste toomine on ka tegelikult üsna mõttetu, sest teed täpselt nii palju kui tahad ja mida tahad. Vahel teeme näiteks ainult kartulit. Vahel kartuli-porgandi segu. Kuidas isud on ja mida külmkapis leidub.

Koori ja tükelda juurikad. Viiluta sibul. Pane suuremasse kaussi, v.a. peet, see pane eraldi kaussi, muidu on teised juurikad ka kõik punased :) Peetidele lisa balsamiäädikat, soola ja pipart ning sega ja jäta pisukeseks maitsestuma. Teistele juurikatele lisa sorts sojat, purustatud küüslauguküüned, tüümian ja rosmariin, pipar ja veidi soola. Nirista vähese õliga üle ja sega kõik läbi. Pane ahjuplaadile küpsetuspaber, vala sinna juurikad. Peedi võid ühte nurka panna või siis eraldi plaadiga. Siis rändavad köögiviljad ahju 200 kraadi juures ca 30 minutit kuni kõik kenasti pehmed ja küpsenud on. Täiesti oivaline suutäis!

4 comments:

  1. Tänan retsepti eest! Blogi taustal on väga halb lugeda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pole tänu väärt, rõõm on minu poolel!
      Kas taust on paha, teksti kuju või suurus on paha või tekst ise? :) Ma ei oska seal suurt midagi ette ka võtta, pole nagu väga häid tumedaid taustasid. Et aga heledat tausta teha, siis pean muutma kogu blogi template'i ning siis jäävad minu niigi mannetud pildid veel õnnetumana paistma, pealgi viskab see ka osa tekstist paigast ära ja korralagedus mulle ei meeldi :) Ehk saab fondiga midagi parandada...vaatab mis teha annab ja aitäh tagasiside eest!

      Delete
  2. Hea roog tõesti, põhimõtteliselt annab 50 eurosendiga kaks kõhtu täita. Juurikad for the win!

    ReplyDelete