Kanajalad Jamie moodi

Minu blogimisse on jäänud üüratu auk ja nüüd on järg käest kadunud. Aeg ja toimetused on oma lõivu nõudnud ning esiti mõtlesin, et tühja kah, las siis raugeb see ind ... siis aga meenus, miks seda blogi üldse pidama hakkasin. Oli ju eesmärk teha oma retseptikogumik, mitte juturaamatut kirjutada :) Seda enam, et otsisin ükspäev üht vahepeal tehtud rooga mööda netti taga ja ei leidnud sellest enam jälgegi. Nüüd siis vuristan oma vahepeal tehtud toidud siia riburadamisi üles. Kord majja!

Need Jamie moodi kanajalad on klassikaliselt maitsvad. Ei mingeid peenutsevaid koostisained, kõik on kodune ja armas. Erinevalt Jamiest lisasin ma sutsu veini roale (õli asemel), kastmeks - siinse kultuuriruumi mõjud vist :)



4 kanajalga
soola, pipart
peotäis basiilikut, lehed terved, varred hakitud
2 peotäit erivärvilisi kirsstomateid, poolitatud
(ploom)tomateid, neljaks hakitud
1 küüslaugupea (mina koorisin ta ära, J.O. mitte)
1 tšilli, hakitud
veidi veini

Tegevuskäik on väga lihtne, kuigi pisut erinev J.O. pakutust. Mulle lihtsalt ei meeldi kastme sees küüslauk koos koorega ja kui basiilik jätta vormis kõige peale, siis see kõrbeb ära, mis pildi pealt näeb küll tore välja, aga pole üldsegi maitsev.
Niisiis, aseta vormi põhja hakitud basiilikuvarred ja terved lehed ning peale lao ühe kihina soola ja pipraga maitsestatud kanajalad. Puista lihatükkide vahele tomatid, hakitud tšilli ja terved küüslauguküüned. Vala valget veini sekka nii, et vormi põhi oleks kaetud ning lükka pann 180 kraadisesse ahju 1 ½ tunniks. Serveeri riisi ja salatiga, sai sobib ka manu mehkeldama.

Allikas: www.jamieoliver.com

No comments:

Post a Comment