Greibi-granita

Greibi-granita ehk greibijää on õhtusöögi lõpetuseks kui täpp i peal. Imeilusa värviga, värskendav ja vaimustav magustoit, milles on parajalt nii põnevust kui ka ootuspärasust. Kuna magustoit sisaldab viina, siis ei ole see muidugi paslik lastele, aga enamusele neist niikuinii ei meeldi greip :)
Granitat võib ka alkoholita teha, ent siis ei saa magustoitu kauaks sügavkülma jätta, ta jäätub liialt ära (kui just mahlapulki teha ei soovi, aga selleks on teised anumad).


2 punast greipi
1 greibi koor
2 dl vett
2 dl suhkrut
0.5 tl värskelt jahvatatud musta pipart
2 spl viina

Koori 1 greip juurviljakoorijaga hästi õhukeselt nii, et valget koorealust osa kaasa ei tuleks. Pressi mõlemast greibist mahl ja kurna läbi sõela.
Aja vesi koos suhkru ja greibi koorega keema, lisa must pipar ning keeda siirupiks u 5-10 minutit. Lase jahtuda, seejärel kurna ning sega greibi mahla ja viinaga. Vala segu laiapõhjalisse sügavkülmutamist mittekartvasse anumasse ning külmuta, seda iga 30 min järel kahvliga segamas käies. Kuna seal sees on viin, siis jääklombiks ta ei külmugi ning teda saab edukalt mitu päeva tarbida. Õige tekstuurini külmumine võtab aega pea terve päev, hommikul teed, õhtul sööd.

3 comments:

  1. tere, mul pisut teemaväline küsimus - et kui mul on Brüsselis kesklinnas vaba aega ainult paar tundi, siis mis oleks see 1 asi, kuhu ma minna võiks - a la stiilis turg või toidupood? mida Sa soovitaks?

    ReplyDelete
  2. Oh jeekim, alles nüüd märkan Su kommentaari. Tuhat vabandust, blogi täitsa unarusse jäänud vahepeal. Kui sul teema veel aktuaalne, siis mulle meeldivad need poed Bxl kesklinnas: http://www.homeofcooking.com/ ja http://www.dille-kamille.be/fr/. Turgudega on nädala sees kehvasti, eriti kesklinnas. Loodan, et on abi :)

    ReplyDelete
  3. See on ka tore koht, ehkki mitte kesklinnas:
    http://www.cookandbook.be/

    ReplyDelete