Kukeseenepasta


Mmmmmm ... Kukeseened on nii meeletult head! Kahju, et neid nii vähe aega saab - ainult puhkuse ajal kodumaal. Siin müüakse neid muidugi ka, aga hirmkalli hinnaga ja ma olen enam kui kindel, et metsast need küll korjatud pole, vaid on kuskil kasvuhoones samblale külvatud. Maitse on neil seetõttu ka oluliselt nõrgem. Küll aga sai puhkuse ajal Eestis ehedat metsaseent mitmel moel tarbitud ja kui tagasi Belgiasse sõitsime, avastasime Saksamaal poes ka sellised mõnusad ehedad kukekad, mis meiega koos prii küüdi Belgiasse said ning mis leidsid rakendust ühes imeheas kukeseenepastas. Nämm!


500 gr kukeseeni
100 gr peekonit, kuubikutena
1 sibul
1-2 küüslauguküünt
tüümiani
soola, pipart
kaneeli
2 dl lahjat koort
2 dl vett
soovi korral puljongikuubik
1 muna

Särista pannil peekonikuubikud veidi krõbedaks, lisa hakitud sibul ning prae mõni minut. Seejärel kalla hulka jämedalt tükeldatud kukeseened, sega ja prae kõik koos läbi. Kui seentest tulev vedelik on peaaegu aurustunud, lisa purustatud küüslauk ning prae minutit paar. Maitsesta hoole ja armastusega lisades soola, pipart, veidike tüümiani ja pisut kaneeli, mis annab eriti hea maitse kukeseentele. Kalla juurde vesi ja koor ning keeda kastet mõned minutid, seejärel paksenda lahtiklopitud munaga. Kõige parem on seda teha nii, et lahtiklopitud muna hulka paned paar lusikat kuuma kastet, segad läbi ning seejärel valad munasegu ühtlase joana kastmesse seda pidevalt energiliselt segades. Siis ei teki tükke ja klompe. Lihvi veel mõne keeru soola ja pipraga ning serveeri mõne ilusa pastaga, peale raputa värsket tüümiani. 

No comments:

Post a Comment