Rabarberikook kondenspiimaga beseekatte all


Kook on väga maitsev, just parajalt hapu ja magus, ainult et üsna vedela sisuga, kippus teine taldrikul laiali lagunema ning ei hoidnud vormi. Võibolla sellepärast, et mingil müstilisel põhjusel lisasin sinna 1 dl Kreeka jogurtit. Miks ma seda tegin, jääb siiani arusaamatuks :) Proovin mõni teine kord (huvitav küll millal) teistmoodi.


Põhi:
200 gr jahu
120 gr võid
1 dl suhkrut
1 munakollane
½ tl soola
1 spl jääkülma vett

Sega jahu, suhkur, sool ning näpi hulka jääkülm vesi. Lisa munakollane ning vormi taignaks. Aseta taignapall külma 30 minutiks. Vajuta tainas ühtlaselt vormi põhja ja äärtele ning eelküpseta 200 kraadises ahjus 7 - 10 minutit.

Täidis:
500 gr rabarberit
400 gr kondenspiima
1 dl hapukoort
3 munakollast

Tükelda rabarber 1 cm paksusteks viiludeks. Sega kondenspiim hapukoore ja munakollastega. Aseta eelküpsetatud põhjale rabarberikiht ning vala üle kondenspiimaseguga. Küpseta 180 kraadises ahjus 30-35 minutit.

Besee:
4 munavalget
1,5 dl suhkrut


Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Jaota koogile ning küpseta 180 kraadises ahjus 7 – 10 minutit.

Allikas: http://toiduteemal.blogspot.be/2011/05/jalle-rabarberikook-seekord-beseest.html

No comments:

Post a Comment