Rabarberikook vaniljese kohupiimaga

Seda kooki olen teinud paar korda, ükskord nii nagu allpool kirjas, teinekord veidi vähem maitsestatud keedise ja ilma vaniljepudingupulbrita. Mõlemat pidi on mõnusalt maitsev.

Põhi:
200 gr jahu
100 gr suhkrut
100 gr void
1 tl küpsetuspulbrit
noaotsatäis soola
1 muna

Rabarbrikeedis:
~1 l tükeldatud rabarbrit
1 dl suhkrut
2 dl vett
1 tl kaneeli
¼ tl kardemoni
1/8 tl cayenne pipart

Täidis:
500 gr kohupiima
120 gr suhkrut
1 dl rabarbrisiirupit
4 muna
2 spl vanillipudingu pulbrit

Pane rabarbrikeedise komponendid potti ja tulele ning keeda tasasel tulel kuni rabarber on lagunenud ja maitsed segunenud. Kurna läbi sõela ja hoia vedelik alles.

Põhja jaoks sega jahu, sool, küpsetuspulber ning suhkur läbi, lisa neile külmad võitükid ja näpi ühtlaseks. Lisa muna ja vormi taignaks. Vooderda küpsetusvormi põhi paberiga või määri võiga ning vajuta tainas ühtlaselt vormi põhja ja äärtele ning eelküpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit.

Täidise jaoks sega kohupiim suhkruga, klopi sisse munad ning rabarbrisiirup ning sega hoolikalt vaniljepudingu pulbriga. Viimase puudumisel võib lihtsalt kasutada 1-2 tl vaniljesuhkrut.

Kui põhi on 10 minutit ahjus küpsend, siis võta ta ahjust välja nin kalla vormi rabarbrikeedis, millele omakorda kohupiimasegu. Küpseta 200 kraadises ahjus ligikaudu 45 minutit kuni kook on valmis.

No comments:

Post a Comment