JUUSTUSUPP APELSINI JA INGVERIGA

Kuna mu abikaasa armastab juustusaia süüa apelsinimoosiga, siis mõtlesin, et võiks ju teha ühe toreda juustusupi ja panna sinna krutskiks sisse apelsini ja vürtsitada teist tibakese ingveriga. Maitse poolest tuli supp väga hea, aga tekstuurilt jäi vähe vesiseks. Teinekord võiks paar kartulit sisse panna, saaks tummisema ampsu.



1 suurem sibul
1 küüslauguküüs
4 kuivanud saiaviilu
1,3 l kanapuljongit
200 gr riivjuustu
1 apelsini mahl
0,5 apelsini koort
1,5 cm värsket ingverit või 1 tl ingveripulbrit

Haki sibul ja prae poti põhjas väheses õlis klaasjaks. Lisa küüslauk ja riivitud ingver ning kuumuta veel mõni minut. Vala juurde puljong ning aseta sellesse kuivanud saiaviilud. Kui kasutad kartulit, siis tuleks see lisada nüüd. Maitsesta värskelt purustatud musta pipraga ning keeda keskmisel tulel 5-10 minutit. Püreesta sauseguriga. Lisa riivitud juust, apelsini mahl ja koor ning sega korralikult läbi kuni juust on sulanud. Vajadusel lisa nüüd soola ja veel pipart. Serveeri murulaugu või peterselliga.

No comments:

Post a Comment