KREEMJAS KÕRVITSAPÜREESUPP

Kõrvitsast saab palju häid asju kindlasti, aga minu arsenali sellest taimest kuuluvad peamiselt supid. Sedakorda üks maitsev ja kreemjas püreesupp.

Kuna meile tulid külalised, siis tegime suurema supi. Oma perele piisab poolest kogusest kui just järgmine päev ei taha seda soendada :) Supp on tõesti maitsev ja sai arvestatavate ovatsioonide osaliseks :)


Patta hüppavad:
1,4 kg kõrvitsat (puhastatud ja tükeldatud)
2 sibulat
3 porgandit
3 küüslaugu küünt
2 cm tükk ingverit
2 kartulit
võid praadimiseks
pool kanapuljongikuubikut
vett
0,2 dl kohvikoort
100 gr riivitud juustu
soola, pipart, muskaatpähklit

Nagu kõik püreekad, on seegi supp väga lihtne valmistada. Kõige tüütum osa on koorimine ja puhastamine. Poti põhjas sulatada törts võid ning panna sinna särisema sibul, küüslauk ja ingver. Mõne aja pärast lisa porgand, pool puljongikuubikut (tegelt võib selle ka ära jätta) ja vett nii palju, et köögiviljad oleks kaetud ja veidi pealegi. Keeda porgandid poolpehmeks. Seejärel lisa tükeldatud kartul ja kõrvits ning vett, et aedviljad oleks kaetud. Keeta seni kui kõik on kenasti pehmed. Püreesta supp ning maitsesta kohvikoore, juustu, soola, pipra ja riivitud muskaatpähkliga. Ja ongi valmis maitsev keedus!

Allikas: http://kookkook.wordpress.com/2009/10/30/kreemine-korvitsasupp/, algne allikas Oma Maitse

7 comments:

  1. Tegin vastavalt oma külmkapi sisule väikseid muudatusi - kõrvitsat natuke vähem ja kartulit veidi rohkem ning kohvikoore ja riivitud juustsu asendasin sulatatud juustuga. Ikkagi tuli super hea!!! TÄNAN maitsva retsepti eest :)

    ReplyDelete
  2. Nii vahva, et meeldis. Ja need muudatused teevad selle supi kindlasti veel paremaks! :) Minu uusim lemmik on kõrvitsasupp kookospiimaga, tasub kindlasti proovimist kui eelnimetatud mokkamööda on. ;)

    ReplyDelete
  3. NÄMMA! Unustasin küll kohvikoore lisada, aga ikkagi oli super hea :) Aga ongi veel kergem supp ja maitse niisamagi uskumatult hea. Aitäh retsepti jagamise eest!

    ReplyDelete
  4. Pole tänu väärt, mul on väga hea meel kui siit midagi kasulikku leitakse! ;) Aitäh tagasiside eest!

    ReplyDelete
  5. Super hea supp, lisan veidi sellerit ja, annab hea maiste. Lisan supile, kui see on juba taldrikus veidi riivitud suitsujuustu ja röstitud kõrvitsaseemneid.

    ReplyDelete