Sinepi ja juustuga täidetud kanafilee

Ühel hetkel avastasin külmikust mitu purki Dijon sinepit, mida oli sinna kogemata tavapärasest rohkem kogunenud ning mis, muidugi mõista, olid ka avatud. Otsisin netist retsepte, mis sisaldaks sinepit üht- või teistpidi ja nii see retsept minuga kõnelema hakkaski. Originaalis peaks küll kasutama teralist (Inglise) sinepit, aga otsustasin seda tõika eirata, muidu oleks pidanud veel ühe sinepipurgi koju tarima.

Retsept on lihtne ja roog maitsev. Tavaliselt eelistan ahju panemiseks ikka sellist maitsekamat kintsuliha, aga kui rinnafilee pekki täis toppida ja ümber ka veel teist kerida, siis see sobib kah täitsa hästi :)

Ahjaa valmisroast ununes pilt teha, vaadakem siis üht protsessist tehtud ülesvõtet.



Ma kirjutan siia kogused neljale, kuna meil käis jälle külalisi ja tavaoludes ju nii palju ei tee seda toitu.

4 kanarinda
8 suitsupeekoniviilu (võib ka rohkem)
125 gr mozarella juustu, rebitud väikesteks ribadeks või riivitud kujul
50 gr cheddar juustu, riivitud
2 spl (Inglise teralist, võib ka Dijoni oma) sinepit
pipart
1 dl veini, puljongit või vett (et tekiks kaste)

Sega juustud sinepi ja pipraga. Tee noaga kanafileele pikkupidi lõige sisse ning täida juustuseguga. Keri filee kahe peekoniriba sisse ja pane ahjuvormi. Vala vormi põhja sorts veini/vett/puljongit ning pista 200 kraadisesse ahju ca 30-40 minutiks.

Allikas: BBC Good Food

No comments:

Post a Comment