Sai päiksekuivatatud tomatite ja pisikese rosmariiniga

See sai on mõnus, eriti hea soojana. Ta pole just selline tüüpiline hommikusöögiks moosiga tarbitav sai, aga näiteks juustuga sobib ta oivaliselt, samuti pasteediga ja ühe kena prosciutto seltsis on suisa suussulav amps.


500 ml sooja vett
25 gr pärmi
15 gr soola
10 gr suhkrut
25 ml õli
500 gr nisujahu
50-60 gr päiksekuivatatud tomateid (eelistatud on kuivatatatud, mitte õlis)
1 tl peenestatud rosmariini (või tüümiani)

Tomatid hakkida väikesteks ribadeks. Lahustada soojas veel pärm ja suhkur, lisada õli, sool, tomatid ja jahu ning segada omavahel hästi segamini (kasutan selleks köögikombaini/segajat, kui teed käsitsi, siis palju õnne :) ehk siis tuleb teda päris kaua ja intensiivselt segada, et tainas hakkaks läikima). Kuigi algretsept ei näe ette saia olulist kergitamist, siis mina lasin tal siiski kerkida pool tundi rätiku all enne kui ta uuesti läbi segasin ja vormi valasin ning siis veel 10 minutit. Ja minul jagus tainast täpselt ühte vormi (26 cm pikk). Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 30 minutit, kuni sai on pealt krõbe ja sissetorgatud puutikk või nuga jääb puhtaks. Kui sai on valmis, siis võta ta vormist välja ja pane restile jahtuma, et sai ei vettiks nagu ta vormis olles kipub tegema. Ja valmis ta ongi.

No comments:

Post a Comment