Magusas marinaadis heeringas

Vahepeal on nii kiire aeg olnud, et blogida pole jõudnudki. Tegelikult pole ka eriti põhjust olnud, sest kuidagi on juhtunud nii, et kas oleme väljas söömas käinud või siis see toit, mis on tehtud, pole mu arust olnud väärt kirjapanemiseks. Eile tegime näiteks Dijoni sinepiga koores hautatud hapukapsaid kalkuniga, mis ei olnud üldse mitte halvad, aga samas ka midagi väga meeliülendavat. Kordamisele see toit kindlasti ei lähe.

Küll aga sai tehtud, juba mõnda aega tagasi küll, üks tore rootsipärane heeringas. Ja see retsept väärib küll ülesmärkimist ning läheb ka kordamisele (kui Ivan & Maria poodi on jaksu minna).



300 gr soolaheeringa fileed
1 porgand
1 sibul
3,5 dl vett
150 gr suhkrut
10 vürtsitera
2 nelgitera
0,5 dl kanget äädikat (30%)
1 loorberileht

Suure tõenäosusega sa siin riigis soolaheeringafileed ei leia ja pead ise selle õnnetu olevuse puhastama ja rookima. Aga see on lihtne. Muuseas ka tavapärastes poodides müüakse soolaheeringa nime all üht uimelist, aga see on ikkagi kergelt suitsutatud, mistõttu ei passi sellesse marinaadi hästi. Tasub tähelepanelik olla :)

Lõika heeringafilee meelepärasteks tükkideks. Viiluta porgand ratasteks ja sibul hästi õhukeseks. Aja potis vesi keema ühes äädika ja maitseainetega. Lisa porgand ja keeda paar minutit. Eemalda tulelt ja lase marinaadil jahtuda. Seejärel vala see kaussi asetatud kalatükkide ja sibulatele. Aseta külmkappi ja lase üleöö seista.

Abiks oli Abikelner Hummer

6 comments:

  1. See porgandi lisamine marinaadikeedusesse on hea mõte! Proovime ka ise.

    ReplyDelete
  2. Meil on see porgand marinaadides nii klassika, et teisititegemine (teie moodi kapparitega) nõuab köögis veidike artikuleerimist...seekord võitis abikaasa & porgand tiim ;)

    ReplyDelete
  3. Chaussée de Wavre'il on ka üks tore vene pood Gagarin. Ma numbrit ei mäleta, aga üsna Rolini kõrval.Oluliselt lähemal kui Ivan & Maria

    ReplyDelete
    Replies
    1. Väga huvitav, see mu keeltekooli lähedal :) Mis sa veel tead? :))

      Delete
    2. Kui veel heeringa-teemal jätkata, siis ma ei tea, kas Sa oled juba avastanud, et siin on heeringas äädikamarinaadis müügil sellistes väikestes klaaspurkides: "Filets de hareng au vinaigre". Ega ta päris õige maitsega ju ei ole, aga näiteks rosolje tegemisel ajab asja täitsa ära.

      Delete
    3. Pärast cornichon'ide proovimist, suhtun ma väga ettevaatlikult asjadesse, millele on kirjutatud peale "au vinaigre" :) Ise oleme IKEA tooteid tarbinud vahel...teadagi miks :)

      Delete