Lambamaksapasteet portveiniga

Kõik lambasõbrad võiks ka lambamaksapasteeti proovida, on täitsa mõnusa mekiga ja lihtne valmistada. Ja kuigi siin kulinaarialettides on täiesti oivalised lihapasteedid müügil ning endal poleks justkui vajagi vaeva näha, siis vahel ju ikka tahaks, eriti kui maksaisu peale tuleb :)



400 gr lambamaksa
1 punane sibul
3 küüslauguküünt
kümmekond kuivatatud ploomi
2 porgandit
1 dl portveini
ca 2 dl loomalihapuljongit
60 gr võid + praadimiseks
1 tl tüümiani
1 tl koriandriseemneid
2 tl palsamiveiniäädikat
pipart
soola

Puhasta lambamaks ja tükelda. Haki sibul ja küüslauk, viiluta porgand ning poolita kuivatatud ploomid. Sulata pannil veidi võid ning kuumuta selle sibul kuni see klaasistuma hakkab. Pane juurde maks ja pruunista see. Siis lisa küüslauk ja porgandid ning prae paar minutit. Vala juurde puljong, osa portveinist (0,5 dl) ja maitsesta tüümiani, uhmerdatud koriandriseemnete, ohtra pipra ja veidikese soolaga. Hauta keskmisel tulel. Kui porgand hakkab valmima, siis lisa palsamiveiniäädikas ja kuivatatud ploomid. Hauta kuni kõik on kenasti küps. Vala segu pannilt köögikombaini, lisa juurde võitükid ja järelejäänud portvein ning töötle ühtlaseks massiks. Meki ja maitsesta vajadusel veel kas tüümiani, koriandriseemnete, pipra või soolaga.

No comments:

Post a Comment