Kaneelirullikook

Ükspäev ma siin just halasin, et majonees on rasvane ja nüüd valmistan sellise koogi, mille peale kõik arterid end kokku tõmbavad ja teise kehasse kolida ähvardavad.

Aga oh kui maitsev see kakuke on! Üsna palju tuli ka teist ning et natukenegi südametunnistusele vastu tulla, andsime kolmandiku koogist naabrinaisele. Egas meie üksi pea kaalu piinama :) Muide kui kõike kakukest korraga ära süüa ei jaksa, siis võib panna ta seisma kilekotti seniks kui jõud taastub, on ka järgmine päev kenasti pehme ja mahlane, kuigi mitte nii suussulav kui valmimise päeval. Ja üks meeldiv külg on sel koogil veel - ei mingit noaga lahtilõikamist, lihtsalt rebi rullikesi üksteise küljest lahti.



Pärmitainas:
20 gr pärmi
75 gr võid
2,5 dl piima
0,5 dl suhkrut
näputäis soola
1 tl kardemoni
peaaegu 7 dl jahu

Täidis:
170 gr toasooja võid
160 gr suhkrut
2 spl kaneeli

Sulata potis või. Sega pärm suhkruga vedelaks. Vala sulavõi hulka piim ning kontrolli, et see oleks käesoe, mitte liiga kuum ega külm. Lisa pärmile ja sega. Pane hulka näputäis soola, teelusika jagu jahvatatud kardemoni ning jahu. Sega ja sõtku hoolega. Pane rätikuga kaetult sooja kohta kerkima 30 minutiks.


Täidise jaoks hõõru toasoe või suhkruga vahuliseks, lisa kaneel. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, kata ühtlaselt täidisega ning keera see rulliks kokku. Lõika paarisentimeetrised rattad ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi üksteise kõrvale. Lase kerkida räti all veel 30 minutit. Küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit.

PS: Kui tainas kaheks jagada enne rullimist, siis saab tavalisi kaneelirulle ka teha.

Allikas pärmitainale: http://www.recepten.se/recept/kanelbullar.html

No comments:

Post a Comment