Spagetid safrani ja vähisabadega

Täna hommikul oli tore vahejuhtum, kus vist TV6 pealt tuli reklaam, kus mehehääl hääldas fraasi Eau de Lacoste kõvasti ja valesti [öö de Lacoste]. Mul on kohe härra Lacoste'ist kahju, niimoodi avalikult reklaamitakse tema mune :) Miks, oh miks ei suudeta sellist lihtsat asja nagu hääldus enne reklaami tegemist kontrollida? Nagu Cirque du soleil ei oleks veel piisavalt halb näide olnud...



Aga tänasesse päikeselisse ja lumisesse päeva üks mahe ja armas pastaroog, kuhu tagasihoidlikult lisame ka kaks muna :)

350 gr spagette
2 dl koort (südametunnistuse ja talje järgi valitud %-ga)
2 munakollast
1/4 tl jahvatatud safranit või näputäis safraniniite
50 gr jahvatatud parmesani + serveerimiseks veidi
200 gr vähisabasid
sorts sidrunimahla
soola ja pipart

Keeda spagetid ja valmista kaste kui spagettide valmimiseni on umbes 5 minutit jäänud. Vala kastrulisse koor, lisa vähisabad, jahvatatud safran* ja parmesan. Maitsesta soola ja pipra ning sortsukese sidrunimahlaga. Kuumuta keskmisel tulel. Kui koor hakkab poti servas vaikselt mullitama, siis eemalda kastrul tulelt ja klopi kastmesse munakollased. Et seal on juba vähisabad sees, siis on seda üsna paha teha, aga mitte võimatu. Kahvliga kõige kergem. Kurna spagetid ja aseta need serveerimisnõusse ning vala üle kastmega. Teie roog on valmis.

* Kui kasutad safraniniite, siis kõigepealt pane poti põhja u 2 spl vett ning sellesse safraniniidid ja aja koheselt keema. Võta tulelt ja jäta hetkeks seisma. Seejärel jätka nii nagu ülal kirjas.

No comments:

Post a Comment