Vormisai

Laupäevane toidupood on nagu sipelgapesa ja seal kaua aega just veeta ei taha. Kui koju jõudes avastad, et sai jäi hommikusöögiks ostmata, siis võtab küll ahastusest pisara silma. Aga õnneks on tänapäeval internet, veidike otsimist ja ongi vajalik retsept käes, et ise kodust saia teha.



Omavalmistatud sai on nii hea, et ma tõsiselt arvan, et rohkem seda poest ostma ei hakka. Ja selle tegemine on nii meeldivalt lihne. Tõeline leid.


450 g nisujahu
1 tl soola
20 gr pärmi
3 dl käesooja vett
0,5 dl (oliiv)õli
1 sl suhkrut
1 muna

Sulata kausi põhjas pärm suhkruga. Lisa sellele soe vesi, õli, lahtiklopitud muna* ning jahu ühes soolaga. Sega ja sõtku ühtlaseks (hästi toimib mikser nende tainaotsikutega, käsitsi sõtkuda ei saa, sest tainas jääb käte külge).
Kata tainakauss puhta köögirätikuga ning lase soojas kohas kaetult umbes 30 minutit kerkida.
Sõtku tainas kergelt läbi ning tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi. Lase veel 30 minutit kerkida. Pintselda saiapäts pealt munaga ning küpseta 200-kraadise ahju allosas 30-35 minutit, kuni sai on kenasti kerkinud ja pealt kuldne.


*võid osa lahtiklopitud munast alles jätta, et sellega pärast saia pealt pintseldada.

EDIT 12/02/2012 Kui panna 0,5 spl suhkrut ja muna välja jätta, siis on veidi neutraalsem väga hea sai :)

EDIT VOL 2 18/02/2012 Veel parem tulemus on, kui panna vaid 1 tl suhkrut ja muna ikka ka sekka. Jummi-jammi kui hea! :)

Allikas: mugandatud Nami-namist

No comments:

Post a Comment