Pasta mereandidega

Üks lihtne, kiire ja maitsev argiõhtu roog. Abikaasa tegi :) Sestap koore ja veini kogus on veidike suhteline, sest ta ei viitsi neid kunagi mõõta. Kasutasime külmutatud mereande, mis meie meelehärmiks oma volüümis kõvasti kaotasid ent maitses õnneks mitte.



500 gr mereande
2 dl koort
2 dl valget veini
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 tl sidrunipipart
2 tl kuivatatud basiilikut
soola
tagliatelle't vastavalt isule

Valmista tagliatelle vastavalt pakendi juhisele.
Kuumuta pannil veidi õli ja prae selles sibul pehmeks, purusta juurde küüslauk. Lisa koor ja vein ning maitseained. Kuumuta 5 minutit kuni maitsed mõnusasti ühinevad. Sega hulka mereannid ja kuumuta kergelt läbi. Kui kaste liiga vedel tundub, siis paksenda jahu ja külma vee seguga. Serveeri tagliatelle otsas näiteks.

4 comments:

  1. Eestimaal on mereandidega viimasel ajal kehvasti. Isegi külmutatute valik on hämmastavalt kokku kuivanud.
    Ja kui midagi, mida varemgi ostnud oled, saab, siis ehmatusega avastad, et vist on nii halvasti säilitet, et...

    ReplyDelete
  2. Siin on õnneks ses vallas lust ja lillepidu, nii värsket kui ka külmutet...ainult, et hinnad ei meeldi mulle sugugi :)

    ReplyDelete
  3. Hauu - tule ja vaata Eesti hindu, küll siis Brüsseli omad meeldima hakkavad!

    ReplyDelete
  4. Uiui kas nii õudsad? Ma mereandide omasid ei vaadanud jah, jumal teab, mis nad seal maksavad...kala oli küll meeldivama hinnaga :)

    ReplyDelete