Veise süda apelsinikastmes

Alati kui ma rupskeid poest ostan, märkan, et samas letis on ka suur ja paks vorst, millel on koera pilt peale kleebitud. Sestap ma kahtlen, et kas mitte hoopis terve see osakond pole kodus elavatele neljajalgsetele sõpradele mõeldud ja enesest lugupidavad eurooplased südant ja neeru ja kooti ei söögi. Kanamaksad ja küüliku omad, sellised nooblimad palad, on ka sujuvalt teise riiulisse tõstetud. Noh mitte et sest mingit suuremat lugu oleks, mina söön igast asju, nõukaaja pärand :)

Igal juhul on veise süda täiesti mõnus pala ja see kaste, millega teda serveeritud sai, on lihtsalt jumalik. Või...mmm... Meenus Julie&Julia filmist ütlus: "There's never too much butter!" Eks ta nii ole jah :)



1 veise süda, kuubikutena
2 apelsini, koor ja mahl
100 gr suhkrut
100 gr võid
2 rosmariinioksa, lehed rebitud ja hakitud
2 kardemonipunga
soola ja pipart

Pane südametükid külma vette 10 minutiks likku. Seejärel kurna ja kuivata need.
Pese apelsinid korralikult. Riivi apelsinide koor ja pressi ka mahl. Sulata poti põhjas suhkur ning lisa sellele apelsinimahl ja koor. Ära ehmata kui suhkur seepeale tükki taas läheb, edasisel kuumutamisel sulab see taas kenasti ära. Kui kõik on kaunis ja ühtlane, eemalda pott tulelt ja lase veidi jahtuda. Seejärel vispelda sisse pool võikogusest. Lisa rosmariin ja maitsesta soola ning pipraga. Sulata pannil ülejäänud või ning prae selles südametükid üsna elaval tulel 5-10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Kui nad on valmis, siis tõsta vahukulbiga korraks majapidamispaberile nõrguma. Serveeri apelsinikastme, kartulite ja salatiga. Sobiks väga hästi ka riisiga. Ja sama kaste näiteks kanamaksa otsa...homme proovime.

Allikas: Retsept internetist

No comments:

Post a Comment