Maasikad ricottakreemi ja palsamiveiniäädikaga

Murphy ütleb, et kui sul on väike sügavkülmiku osa, mis on stabiilselt asju täis, siis võib kihla vedada, et majapidamisse tekib mingi asi, mida on ilmtingimata vaja külmutada. Vot ja nii rändasidki maasikad sügavkülmast tuppa sulama ja minul seisis ees põnev ülesanne, neist midagi head välja võluda. Tehtud! Valmis üks äraütlemata hea magustoit, mis on kerge, särtsakas ja selline lahjemapoolsem.



6 spl külmutatud maasikaid, sulatatud
2 spl fariinsuhkrut
3 spl palsamiveiniäädikat
250 gr ricottat
2 spl mett
1 tl vaniljesuhkrut
0,5 laimi koor

Aseta iga väikse kausi põhja paar spl maasikaid. Poti põhjas kuumuta palsamiveiniäädikas ja lisa suhkur, kuumuta/keeda viimase lahustumiseni. Lisa paar supilusikatäit saadud segu maasikatele igasse kaussi. Vahusta sauseguriga ricotta mee ja vaniljesuhkruga. Sega hulka riivitud laimi koor ning jaota kreem kaussidesse. Kaunista laimi koore ribadega.

2 comments:

  1. seda proovime kindlasti!

    ReplyDelete
  2. mulle väga maitses, kindlasti kordan ise ka seda maiust :)

    ReplyDelete