Tai kõrvitsa-kookospiimasupp

Eks ole üllatus, et veel üks Aasia supp siia maandus? Tõele au andes pole see viimane, punkt i-le on veel panemata ehk siis tiba idamise mekiga kanapuljongit on veel vaja kasutada :)

See konkreetne supp nõuab retsepti järgi kõrvitsat ehedal kujul, aga mul oli sügavas püree, mis vajas endale muud rakendust kui lihtsalt külmetamist. Supp on mõnus, selline vedelam püreesupilaadne tegelane - parajalt krehvtine, mõnusalt hapukas ja kookospiimane.



400 gr kõrvitsapüreed (või u samapalju kõrvitsat, puhastatud ja tükeldatud kujul)
1 laimi mahl
1 suurem sibul, tükeldatud
2 küüslauguküünt, hakitud
5 cm jupp ingverit, kooritud ja tükeldatud
3 punast tšillipipart, puhastatud ja tükeldatud
1 sidruniheinavars, alumine valge u 7,5 cm jupp, hakitud
500 ml kookospiima
250 ml kanapuljongit
3 spl kalakastet
2 värsket kaffir laimi lehte või 4 kuivatatud (valikuline komponent)
1 tl krevetipastat (valikuline komponent)
punt koriandrit (basiilikut) serveerimiseks

Lisa laimi mahl kõrvitsapüreele ja jäta hetkeks kõrvale. Pane köögikombaini sibul, küüslauk, ingver, tšilli ja sidrunihein ning töötle ühtlaseks massiks. Kui kasutad krevetipastat (shrimp paste), siis lisa see ka sinna. Ausalt öeldes teinekord ma seda asja enam ei kasuta. See lõhnab lihtsalt rõvedalt ja maitse ka parem pole. Kuumutamisel küll kaob see vänge värk ära, aga mingi järelmeki jätab siiski. Selle asemel ma lisaks lihtsalt ühe spl kalakastet. See on minu esimene kokkupuude sellise tootega ja ma ei oska öelda, et kas meile sattunud karp oli vastik või on nad kõik sellised, naljalt ma teisi enam katsetada ei soovi :)
Pane kastruli põhja 60 ml kookospiima ja köögikombainis olev pasta. Kuumuta umbes 5 minutit, et maitsed kõik ellu ärkaksid ja omavahel seguneksid. Lisa laimilehed kui neid kasutad. Kui segu on 5 min kuumenenud, siis lisa ülejäänud kookospiim ja lase keema tõusta ning keeda tasasel kuumusel 5 min. Lisa kõrvitsapüree ja laimimahl ning lase uuesti keema tõusta. Valmis ta ongi. Kui kasutad värsket kõrvitsat, siis keeda kuni see on pehme 10-15 min.
Serveeri ohtra koriandriga. Või basiilikuga.

Allikas: Mugandatud Suzie Smith "Asian soups" raamatust

No comments:

Post a Comment