Mangovaht

Nii, viimane mango majapidamises on ka õnnelikku tarbimisteed läinud ning mõneks hetkeks on ehk selle puuviljaga rahu majas. Kuigi mangotort oleks ka täiesti vaimustav asi ja abikaasal on tähtpäevgi lähenemas...näis, suurem hitt oleks ilmselt, kui ahjukanale küünlad peale paneks ja selle hommikul voodisse serveeriks ühes šampanjaga :)

Mangovaht on maitsev ja mõnusalt mahe. Teinekord tasub vahukoore asemel proovida maitsestamata jogurtit, sest praegu oli veidi Onu Remuse juttudest tuntud Opossumionu tunne, kelle mokad olid rasvased ja kes pärast õnnetul kombel lõkkesse kukkus. Viimast siiski meiega ei juhtunud :)



1 küps mango
0,5 laimi mahl
2 dl vahukoort
0,4 dl suhkrut
0,5 tl kaneeli
pisut tšillit
3 lehte želatiini + 1 dl kuuma vett

Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vee sisse likku. Puhasta ja tükelda ning seejärel püreesta mango. Sega sinna ka laimi mahl ning tšilli ja kaneel. Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks ning lisa purustatud mangole. Pigista želatiinilehtedest üleliigne vesi välja ning lahusta ükshaaval kuumas vees. Sega mango-vahukooresegule ja aseta külmkappi tarduma. Magustoit on tarbitav umbes 3-4 tunni pärast.

No comments:

Post a Comment