Kui sul on õhtusöögist järele jäänud mõned keedetud kartulid, aga mitte piisavalt, et uut söögikorda neist teha, siis see salat sobib oivaliselt nende kasutamiseks. Salat sobib eraldi söömaajaks kahele või siis eelroana veidi suuremale seltskonnale kui kaks.
See on väga maitsev salat ja elu on näidanud, et millegipärast on see tunduvalt populaarsem meessoo kui naissoo hulgas. Võibolla ehk sellepärast, et reeglina naised eeldavad salatilt kergemaid kaloreid, mitte praekartulit ja peekonit. Antagu mulle nüüd need üldistused andeks :)
1 rooma salatipea
1 sibul
1 küüslauguküüs
100 gr peekonit
keedetud kartuleid
4 marineeritud kurki
Salatikaste:
1 spl vedelat mett
1 spl Dijon sinepit
2 spl oliivõli
1 spl siidriäädikat (või veiniäädikat)
veidi laimimahla
soola
pipart
Prae pannil peekon ühes sibula ning kartuliga, lõpupoole lisa ka küüslauk. Jahuta. Haki rooma salat ja marineeritud kurk ning lisa sellele jahtunud kartuli-peekonisegu. Sega kastme koostisained omavahel ning serveerimisel vala salatile.
No comments:
Post a Comment