Peaaegu panzanella salat

Päris panzanella ei sisalda üldse salatilehti, seeni ega kuivatatud tomateid, aga mina muidugi ladusin need ka kaussi. Tegemist siis itaalia saiasalatiga, kus saab edukalt kasutada sellist mitte enam kõige värskemat saia. Iseasi paljudel inimestel kodudes ciabattapäts nii kaua üldse säilib, et võiks hakata halvaks minema :)



Salat:
1 ciabatta
2-3 küüslauguküünt
300 gr kirsstomateid
meelepärast salatit
1 kollane paprika
0,5 pikka kurki
peotäis basiilikulehti
200 gr šampinjone
(punane sibul sobib siia hästi, õhukeselt viilutatult, mida me seekord ei pannud, kuna üks külaline ei tarbi sellist toodet)
oliivõli

Kaste:
1 dl oliivõli
2 spl palsamiveiniäädikat
1 tl suhkrut
soola ja pipart

Kuumuta ahi 175 kraadini. Lõika ciabatta kuubikuteks ning haki küüslauk hästi peeneks. Sega saiakuubikud ja küüslauk ning pane küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Nirista üle oliivõliga ja rösti ahjus 10 minutit. Samal ajal prae pannil šampinjonid, maitsesta soola ja pipraga.
Aseta kaussi rebitud salatilehed, poolitatud kirsstomatid, tükeldatud paprika ja kooritud ning viilutatud kurk. Lisa šampinjonid ja saiakuubikud ning puista üle rebitud basiilikulehtedega. Sega kokku kastmeained ning vala kaste salatile. Sega kõik hoolega läbi ja serveeri kohe.

No comments:

Post a Comment