Kapsa-hakklihahautis õlle ja peekoniga

Lugesin sellest hautisest ühest toidublogist, kus seda suisa maailma parimaks tituleeriti. Hautist siis.

Minu klassikaline kapsa-hakklihahautis on hapukoorega tehtud ja see on ja jääb ilmselt mu lemmikuks ka edaspidi. Olen poovinud teha seda rooga ka õunamahlaga ning see oli samuti maitsev. Ning nüüd see variant, mis mekkis vägagi hästi ja oli eriti meesperele mokkamööda.

Ma arvan, et see toit ise on selline, et mis iganes kuue sa talle selga tõmbad, ikka sobib kenasti. Selle konkreetse variandi juures oleks tahtnud nõks rohkem vedelikku, aga kahjuks polnud majapidamises rohkem tumedat õlut. Seega järgmine kord tuleb "suuri" õllepudeleid soetada, mitte neid sõrmkübaraid :)



1 keskmine kapsapea
450 gr veisehakkliha
200 gr peekonit
1 sibul
1 küüslauguküüs
0,33 - 0,5 l tumedat õlut (Leffe õlut kasutasin)
soola
pipart

Kapsas peenestada, sibul hakkida ja peekonist palun kuubikud vorpida. Prae pannil sibul ja hakkliha ning maitsesta kaunilt purustatud küüslaugu, soola ja pipraga. Poti põhjas pruunista peekon. Seejärel lisa sinna kapsas ja hakkliha. Kasta tumeda õllega ning hauta madalal tulel kuni kapsas on pehme, umbes tund või peale. Enne lõplikku valmimist meki kapsast ja kui vaja siis lisa soola ja pipart. Jälgi vahepeal vedeliku kogust ning sega kapsast, et kõik ikka mõnusalt maitsetega kokku saaks. Kui vaja lisa veel õlut.

Allikas: Thredahlia toidublogi

No comments:

Post a Comment