Aasiapärane loomalihasupp kapsaga

Jätkame Aasia suppide lainel. Ma ei saa neist vist kunagi isu täis :) Koostisainete nimekiri on hirmuäratavalt suur, aga reeglina on enamus neist maitseained. See konkreetne supp tahtis küll pikka valmisusaega ja mängimist, aga maitses jällegi väga hästi. Veidike teistmoodi ja tummisem supp kui tavapäraselt harjunud Aasia köögi puhul. Retsept väidab, et seda suppi jagub neljale, ma korrutaks selle veel kahega :)



1 punane tšillipiprakaun
4 šalottsibulat
2 küüslauguküünt
1 spl hakitud galangalit (võib asendada ingveriga)
15 gr koriandrit
2 laimi koor, riivitud
1 tl koriandriseemneid
1 tl vürtsköömenit
5 musta pipratera
1 spl paprika maitseainet
1/4 tl kurkumit
60 ml oliivõli
1 keskmine (kollane) sibul, hakitud
500 gr loomaliha lõigatuna 2 cm kuubikuteks
1,5 l pho loomalihapuljongit
400 ml kookospiima
4 keskmist küpset tomatit, kuubikuteks hakitud
2 spl kalakastet
2 sidruniheinavart, pikkupidi poolitatud
1 laimi mahl
280 gr valget kapsast (võib ka Hiina kapsaga asendada), peeneks hakitud

Pane tšilli, šalottsibulad, küüslauk, galangal, koriander, laimikoor, koriandriseemned, vürtsköömen, pipraterad, paprika, kurkum ja õli köögikombaini ja töötle see ühtlaseks pastaks, ca 2 minutit. Pane saadud mass kastruliga madalamapoolsele keskmisele tulele ja kuumuta segades 5 minutit. Lisa veidi õli kui segu jääb põhja kinni.
Lisa hakitud sibul ja lihatükid ning küpseta segades kuni sibul on pehme ja liha veidi pruun, umbes 5 minutit. Nüüd vala juurde puljong. Mina kasutasin puljongi tegemiseks Hiina supermarketist ostetud spetsiaalset pho loomalihapuljongikuubikut, sest mul polnud aega lihuniku juurest konte tuua ja sellest veel pool päeva puljongit keeta. Lisa kookospiim, tomatid, sidrunihein, laimi mahl ja kalakaste ning tõsta kuumust keskmisele tasemele. Keeda ühtlasel temperatuuril kuni liha on pehme umbes 1,5 tundi. Eemalda sidruniheinavarred ning lisa supile hästi peeneks hakitud kapsas. Keeda kuni kapsas on pehme, umbes 15 minutit.

Allikas: Mugandatud Suzie Smith "Asian soups" raamatust

No comments:

Post a Comment