Krevetid mango embuses pehmel riisipadjal

Hea kui sul on sõpru, kelle söögilaualt saab vahel ideid näpata, et siis nendega ise edasi mängida :) See on väga hea roog, valmib kiiresti ja on selgete lihtsate maitsetega, mis hästi omavahel klapivad. Tuunisin algset retsepti kardemoni, tähtaniisi, tšilli ja sibulaga ning need andsid veelgi roale kõnekust juurde. Oivaline!

Hea on kasutada sügavkülmutatud puhastatud krevette ja neid eelnevalt mitte sulatada, sellest tekib mõnus ja maitsev leem. Kasutasin selliseid koorikloomi, mis olid juba töödeldud ning millel olid väiksed sabaotsad küljes. Viimane oli eriti kasulik tegur, sest takistas silmapilkset ja suuremat sorti õgardlust :)



2 porgandit
1 suurem šalottsibul
2 küüslauguküünt
tšillit vastavalt maitsele
1 mango
500 gr sügavkülmutatud puhastatud krevette
2 kardemonikauna
1 tähtaniis
soola
sidrunipipart
300 ml basmatiriisi

Koori porgandid ja haki väikesteks kuubikuteks. Pane riis külma veega keema. Kuumuta pannil veidi õli ning prae selles porgandikuubikuid ning sibulat paar minutit ühes tähtaniisi ja kergelt muljutud kardemonikaunadega. Keera tuli madalaks, lisa küüslauk ja tšilli. Meil oli erakordselt kange isend, seega kasutasime tšillikaunast vaid veerandi ja seda ka seemneteta kujul. Ma vist olen oma õppetunni saanud, et alati proovi enne selle kaunvilja kangust kui roale lisad :) Maitsesta nüüd see kõik soola ja sidrunipipraga ja lase kaane all madalal tulel haududa 5 minutit. Nüüd lisa sügavkülmutatud puhastatud krevetid (eelnevalt sulatama ei pea), keera tulele veidi vunki juurde ja lase kaane all umbes 5 minuti jagu muliseda. Kõige lõpuks lisa mangotükid, maitsesta veel soola ja sidrunipipraga kui vaja ning kuumuta veel 2 minutit. Kurna riis ja serveeri road näljastele :)

No comments:

Post a Comment