Puuviljadel pikutav purjakil pärlkana

Läksin kindla kavatsusega poodi, et soetada paar tuvi, aga väljusin hoopis pärlkanaga. Tõele au andes, ei teadnudki ma too hetk, et ta nimi selline on. Passis oli tal kirjas Pintadeau ja nii me siis esiti tutvusimegi.

Kui me juba lähemat sõbrunesime - kahvli, noa ja hammaste abil - selgus, et tegemist on täiesti vaimustava tiivulisega ja ta võib teinekordki meie pesa väisata. Kahjuks mitte seesama konkreetne suleline, aga mõni tema hõimlane ehk.



Mõnus ja hõrk roog sai. Veidi jõuluse maitsega. Ilmselt saaks sama asja ka koduse sulelisega teha, ent pärlkana on sügavama, tugevama ja metsikuma maitsega. Mulle tundus, et vähem nuumatud ka.

1 pärlkana, meil oli kilone isend
2 sibulat
4-5 hapukamat õuna
50 gr kuivatatud aprikoose
2 peotäit kuivatatud jõhvikaid (või pohli)
50 gr võid
0,5 - 1 pdl kuiva prantsuse naturaalset siidrit (normandia siider)
1 loorberileht
2 suuremat näputäit muskaatpähklit
1 näputäis kaneeli
soola
pipart


Sulata paksupõhjalises potis (malmpotis) pool võikogusest ning pruunista selles pärlkana kõikidest külgesest kenasti kuldseks. Kokku nii umbes 15 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta lind kõrvale ning prae samas pajas hakitud sibulad klaasjaks. Pane tiivuline tagasi potti ja lisa loorberileht, muskaatpähkel ja kaneel ning pool pudelit siidrit ja lase haududa kaane all tasasel tulel umbes 30 minutit. Samal ajal koori õunad ja lõika sektoriteks. Sulata pannil teine pool võikogusest ning prae selles õunaviilusid 5 minutit.
Pärast 30 minutit haudumist, lisa pärlkanale seltsi õunad, poolitatud kuivatatud aprikoosid ja kuivatatud jõhvikad. Vajadusel lisa veel siidrit ja maitsesta soola ja pipraga. Lase roal haududa veel umbes 30 minutit, vahepeal piilu, kuidas vedelikuga lood on. Kui tundub vähe, pane siidrit juurde, kui on piisavalt, siis joo ülejäänud siider lihtsalt ära :)
Saateks salat ja mõni mõnus cava või siider.

Allikas: http://www.papillesetpupilles.fr/2006/10/pintade-aux-fruits-dautomne.html/

2 comments:

  1. kui meil taolist kanakest müügil oleks, teeksime KINDLALT järele!

    ReplyDelete
  2. Kahju jah, et see valik nii kesine, aga jooge siis lihtsalt siidrit ;)
    Pealegi teil on see hirv! Olen endiselt kadedusest roheline.

    ReplyDelete