Pastinaak on selline mõnus magusa mekiga juurikas, millest saab teha igasuguseid maitsvaid roogasid soolasest magusani. Seekord vihtusin valmis kiirelt ühe püreesupi. Meeldiv toit sai.
1 kg pastinaaki
1 suurem sibul, hakitud
2 küüslauguküünt, hakitud
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
1,5 tl ingveripulbrit
1 tl kurkumit
1,3 l kanapuljongit
peotäis koriandrit, hakituna
Kuumuta potis õli, lisa sibul ja prae mõned minutid, lisa hakitud küüslauk ning kuumuta veel minut aega. Lisa vürtsid ja kooritud ning hakitud pastinaagid. Lisa puljong, maitsesta soola ja pipraga ning keeda tasasel tulel kuni pastinaak on pehme. Tõsta pott tulelt ja püreesta supp sauseguriga. Kui supp liiga paks, siis lisa vett. Korrigeeri maitseid ning serveeri värske hakitud koriandriga.
No comments:
Post a Comment