Hiina kana-nuudlisupp

Hiinas arvatakse kanasupil olevat tervendav toime ja seda süüakse nii haigusest taastumiseks kui ka immuunsüsteemi tugevdamiseks. Mulle see mõtteviis meeldib ja usun, et see täitsa toimib. Supp on hea ja toekas. Sobib hästi jahedamasse päeva keha soendama ja vaimu virgena hoidma.

Muide oma kogemusest rääkides, tasub enne tšilliõli kasutamist seda ka proovida ja lisada roale vähehaaval, muidu tuleb eemaldada potist kärmelt pool puljongist ja valada juurde uus laar. Hea, et seda rohkem sai tehtud seekord :)



1 tl tšilliõli
1 spl oliivõli
1 keskmine valge sibul, hästi õhukeselt viilutatud
2-3 spl sojakastet
2 l kanapuljongit
2,5 cm jupp ingverit, kooritud, julienne'ina
2 keskmist porgandit, õhukesteks ratasteks viilutatud
250 gr õhukesi munanuudleid
250 gr keedetud kanaliha, ribastatud
150 gr bambusevõrseid
3 rohelise sibula vart, viilutatud õhukeselt

Kuumuta poti põhjas õlid ning prae selles sibul aegajalt segades kuni see on pehme. Umbes 3-4 minutit. Lisa sojakaste, kanapuljong ja ingver. Tõsta kuumust kõrgeni ja kui puljong keeb, siis lisa porgand ja bambusevõrsed. Alanda kuumust ning keeda kuni porgand on pehme, umbes 10 minutit. Samal ajal aja teises potis umbes 2 l vett keema ja lisa munanuudlid. Keeda vastavalt pakendi juhistele 5-7 minutit. Eemalda see tulelt ja kurna. Kui porgand on pehme lisa supile kanalihatükid ja keeda paar minutit kuni nad on läbi kuumenenud. Serveeri supikaussides, pannes kausi põhja nuudlid, peale suppi ning puista kõik üle rohelise sibulaga.

Allikas: Mugandatud Suzie Smith "Asian soups" raamatust

No comments:

Post a Comment