Maksasupp

Parasjagu on meil pooleli kolimisaktsioon, mis tähendab, et meie päevi ja õhtuid sisustab pakkimistegevus ja remont. Ning koristamine, koristamine, koristamine. Hea, et mulle see tegevus meeldib, muidu oleks üsna õudne. Kõige selle juures pean kahjuks kokanduse arvelt lõivu maksma. Mitte, et ma ei tahaks, aga lihtsalt ei jaksa, süüa teha õhtul. Seega on meie toitumine üsna kaootiline ja mitte nii tervislik kui me sooviks. Vahel siiski võidab toidutegemiskihk rampväsimust ja potid-pannid saavad määritud. Siin üks omapärane ja mõnus supp, mis kahjuks erilist silmailu ei paku :)



200 gr kanamaksa
4 küüslauguküünt
3 vart peterselli
3 vart salveid
0.25 tl kuivatatud tüümiani
5-10 basiilikulehte
0.5 dl valget veini
1.5 dl vett
2 puljongikuubikut
200 gr külmutatud herneid
50 gr täistera pastat
3 rohelist sibulat
soola
pipart

Pruunista pannil väheses rasvaines maks. Lisa hakitud sibul ja maitseroheline ning prae kuni sibul on klaasjas. Pressi juurde küüslauk, maitsesta soola ja pipraga, kuumuta ning lisa valge vein. Kuumuta viimase aurustumiseni. Samal ajal aja potis keema vesi koos puljongikuubikutega. Lisa pasta ja külmutatud herned ning keeda kuni pasta on pooleldi valmis. Lisa maks, sorts valget veini ja purustatud musta pipart. Keeda kuni pasta on valmis. Pane patta ka hakitud roheline sibul ja serveeri.

Allikas: Jeni Wright "Pasta Sauces"

7 comments:

  1. Ma just imestasin,et kas olete puhta näljas - ühtegi retsepti paar päeva ei lisandunud :)
    Kadri Sauelt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nälga just ei sure, kui muud ei saa, siis nurgapealsest restost pitsat ikka :) Taljele see muidugi head ei tee, aga samas see seinte värvimine kulutab kaloreid ka väga palju.
      Igatahes maalrit minust ei saa! :)

      Delete
  2. Meil läheb kanamaks täna terriini tarbeks ning oma tarbeks ootab känguru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo mis põnevat Kängust tehakse? :) Terriinist loeks ka heameelega Su blogist lähemalt!
      Ma ei jõua ära oodata, et millal end uues köögis sisse saan seada ja mõnusaid roogasid valmistama hakata. Pealegi on õues 20 kraadi sooja ja lausa anub grillihooaja avamise järele...

      Delete
    2. Ärge ajage palun vihale oma soojakraadidega!
      Kängru läks just nüüd üles!

      Delete
  3. Ja uus küsimus - kust Sa kanamaksa ostad? Mina millegipärast kohtan poes ainult vasika- ja seamaksa.

    ReplyDelete
  4. Taas Carrefour abiks, Delhaizeis on ka. Need ei ole seal rupskite osakonnas, vaid pieteeditundeliselt kanaliha sektsiooni asetatud :)
    Enamus oma oste teeme Kraainemi Carrefouris, see on üsna muhe pood.

    ReplyDelete