Peedipirukas Brie juustuga

Üks kena värviline ja maitsev pirukas peedisõpradele. Sobib hästi õhtusöögiks kerge salati saatel.




250 gr lehttainast
tükike võid
2 spl mett
1 tl kuivatatud tüümiani
3 punast sibulat
2,5 dl punast veini
350 gr keedupeeti
125 gr brie juustu
soola
pipart
maitseks värsket koriandrit

Sulata poti põhjas või ja lisa mesi. Kuumta selles sibulaid, kuni nad on pehmed. lisa tüümian, vein ja lase keema tõusta. Keeda kuni pool veinist on aurustunud, seejärel lisa õhukesteks tükkideks lõigatud peet. Maitsesta soola ja pipraga ning keeda kuni segu on paks ja kleepuv. Lase jahtuda.
Rulli lehttainas õhukeseks kettaks või nelinurgaks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee noaga taigna äärtest u 2 cm kaugusele joon, kuid ära tainast noaga läbi lõika. Tõsta täidis joonest sissepoole, aseta peale tükeldatud brie juust ning küpseta 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit. Puista üle hakitud koriandriga ning serveeri soojalt koos salatiga.

Allikas: Pirukad 2 raamat sarjast 100 rooga

No comments:

Post a Comment