Terav tomatisupp pommu ja paprikaga

Tomatisuppe on juba üksjagu mul blogis ja ilmselt pole nad väga palju teineteisest erinevad, aga mingid variatsioonid ikka leiab. Tomat on lihtsalt nii hea igas vormis, me armastame seda väga. Seekordki tuli abikaasa koju ja teatas, et tema tahaks nüüd üht teravat tomatisuppi. Ja nii see keedus sündiski, kraapisin kokku selle, mis kapis leidus ja ... voilà!



1 pommu e baklažaan
1 punane paprika
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 tšilli
7 dl vett
800 gr purustatud tomatit
0.5 tl tüümiani
1 loorberileht
1 spl suhkrut
soola
pipart
vajadusel tšillihelbeid
peotäis koriandrit serveerimiseks

Haki pommu kuubikuteks, sibul ja tšilli peeneks. Prae poti põhjas sibul klaasjaks ja lisa paprikatükid ning kuumuta läbi. Lisa pommu, tüümian ja loorberileht ja u 4 dl vett ning keeda keskmisel tulel 10 minutit. Vala juurde purustatud tomatid ning pressi potti ka küüslauk. Maitsesta soola ja pipra ja suhkruga. Vajadusel lisa vett. Keeda suppi veel 10 minutit. Serveeri koriandriga.

3 comments:

  1. Hauu kui hea!
    Aga nüüd veel vürtsköömnest. Avastasin selle jahvatatud variandi, mis kuid kaasa ostma ei meelitanud, Santa Maria maitseainetest. Teil ikka pakutakse naturaalset värki, või mis?

    ReplyDelete
  2. Meil on siin igasugust kraami, maast laeni hindadega, aga midagi halba ma küll kohanud pole. Praegu kasutan Ducros sarjast jahvatatud vürtsköömenit, millega olen küll rahul. Seda sarja müüakse ka Eestis, on sellise kollakas-oranži korgiga. Siin saab vaadata väljanägemist http://www.ducros.fr/herbes-et-epices/cumin/index.html
    Hoiatuseks, veebileht on koleda häälega :)
    Seemneid kasutan ka vahel, kui uhmerdamise tuju on :)

    ReplyDelete
  3. Piprapoes võiks ju ka seda kraami olla, udupeeneid sorte :)

    ReplyDelete