Veiselihahautis läätsedega

Täna klopsime kokku asjad, mis kapis leiduvad. Nimekiri on küll pikk, aga enamus neist maitseained õnneks. Roog on hea, toitev ja talvine. Pole vist kõige suurem hitt selles suvises ilmas, aga laualt kadus küll nõiaväel :)



1 kg veiseliha, kuubikutena
1 sibul, hakitud
2 porgandit, ratasteks viilutatud
3 küüslauguküünt, purustatud
1 tšillipipar, hakitud
2 sellerivart, viilutatud
lihatükkide keerutamiseks veidi (täistera)jahu
1 puljongikuubik
6 dl vett
400 gr purustatud tomateid
80 gr tomatipastat
1 loorberileht
3 kardemonikauna, muljutud
3 nelgitera
3 vürtsitera
kurkum
paprikapulber
suitsumaitseline paprikapulber
ingveripulber
suhkur
pipar
sool
1 kaneelikang
tüümian
petersell
vürtsköömen
250 ml rohelisi läätsi

Pruunista paksupõhjalises haudepotis jahus keerutatud lihatükid. Lisa sibul, tšilli ja prae mõni minut. Lisa porgand ja sega läbi. Seejärel vala potti vesi ja kraabi poti põhjast hea kraam lahti. Puljongikuubik hopsti patta, kõik maitseained ka ning seller, purustatud tomatid ja tomatipasta samuti. Lase keema tõusta ja alanda kuumust. Hauta 1,5 - 2 tundi. Loputa läätsed külma veega ning nõruta. Lisa hautisele ja lase kaane all veel haududa kuni läätsed on valmis, umbes 30 minutit.

No comments:

Post a Comment