Lõhefilee laimi, mee, tšilli ja koriandriga

Mäletatavasti tassisin ma mitmed-setmed päevad tagasi koju ühe suure ja lihava lõhe, mille rappimisega ma üksjagu kurja vaeva nägin ning mis pärast seda enam nii suur ja lihav polnudki. Siiski-siiski õnnestus mul mõned fileetükid temast kätte saada ja neid nüüd siis usinalt tarvitanud olemegi.
Ega lõhe valmistamine suur kunst ole, täiesti oivalise prae saab lihtsa soola-pipra ning kena sidrunilõigugagi. Aga seekord olid kapis hoopis teised asjad ning valmis vot selline särtsakas tükk uimelist. Maitsev kraam!



2 lõhefilee tükki (ca 400 gr)
0.5 laimi mahl ja koor
1 tšillipipar
1 spl mett
soola
värsket koriandrit

Haki tšilli, riivi laimi koor, pressi mahl, lisa mesi ja sega kõik omavahel. Maitsesta fileed kergelt soolaga ning aseta pannile naha pool üleval. Prae umbes 7 minutit ning keera siis ringi ja prae veel. Kui lõhe hakkab valmis saama, siis vala ta üle laimimahla, mee ja tšilliseguga ning lase tal mõned minutid madalal kuumusel maitseid omastada. Kui mesi hakkab karamelliseeruma, siis on aeg pann tulelt võtta (ma veidi kohmitsesin nagu näha). Serveeri ohtra värske koriandriga.
Tšilli võib ka ühes kalaga kohe pannile lükata kui selline krõmps ja värske pipar mokkamööda pole.

No comments:

Post a Comment