Siidine kartulipüreesupp tšilliga

Seilame suppide lainel. Järgmine esineja on siidine kartulipüreesupp tšilliga. Ja tšillit ei hammustanud me mitte kõrvale, nagu pildi järgi võiks arvata, vaid rändas teine ikka patta. Täitsa mõnus supp, allakirjutanu jäi looduga rahule. Mahe, siidine ja kergelt keelt kõditava pipraga.



1 kg kartuleid
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 tšillipipar
1 liiter vett
1 aedviljapuljongikuubik
125 gr kreeka jogurtit (hapukoort)
soola

suitsukala või maitserohelist serveerimiseks

Koori ja tükelda kartulid. Haki sibul ja küüslauk ning tšilli. Prae veidikeses õlis sibul klaasjaks, lisa tšilli ja küüslauk ning kuumuta minutit paar. Lisa vesi, puljongikuubik ja kartulikuubikud, maitsesta soolaga ning lase keema tõusta. Keeda keskmisel tulel, kuni kartul on pehme, umbes 10 minutit. Püreesta sauseguriga ning sega sisse kreeka jogurt (ma kasutan seda siin Belgias hapukoorena). Sobib hästi suitsukalaga serveerida.

No comments:

Post a Comment