Läätsehautis

Nädal Eestimaa pinnal möödus linnutiivul - natuke siia, natuke sinna ja oligi puhkus läbi. Saime nii tuisku kui sillerdavat päikest, nii koledat miinust kui mõnusat sula. Tagasi koju saabudes tervitas Belgia meid 14 soojakraadiga ja lehtemineva põõsaga ukse ees. Loodan, et varsti on kõik kenasti hiirekõrvus.

Talv aga tõi meie perre ka veidike tõbisust. Abikaasa on kangesti seda nägu, et peale pikutamise tema küll midagi teha ei jaksa. Ent võibolla on lihtsalt laiskus :) Et pisikutele säru anda, tegin mõnusa läätsehautise, mis on ühtaegu hapukas, magus ja terav. Väga maitsev ja armas roog. Suurepärane comfort food.



2 dl punaseid läätsesid, hoolikalt loputatud ja kurnatud
4 dl vett
400 gr purustatud tomatit
1 aedviljapuljongi kuubik
1 sibul, hakitud
5 küüslauguküünt, hakitud
1 punane paprika, kuubikuteks hakitud
1 suurem porgand, riivitud jämedalt
peotäis kuivatatud jõhvikaid
1 loorberileht
0,5 sidruni mahl
2-3 cm jupp ingverit, pool riivitud ja pool peenelt hakitud
1 tl vürtsköömenit
2 tl garam masala maitseainet
0,5 tl tšillihelbeid
1 tl kurkumi
1 tl suhkrut
soola, pipart
koriandrit serveerimiseks

Kuumuta poti põhjas kergelt sibul, ingver ja küüslauk. Lisa loorberileht ja sidrunimahl. Hauta minut või paar ning vala sekka paprika ja porgand. Puista manu peotäis kuivatatud jõhvikaid ning kalla üle purustatud tomatite ja veega. Lisa maitseained ning läätsed ja hauta tasasel tulel, kuni läätsed on pehmed. Sega vahetevahel, et läätsed potipõhja kinni ei jääks. Kui vedelikku vähe tundub, siis lisa veel vett. Serveeri hakitud koriandriga.

No comments:

Post a Comment