Lillkapsasupp vürtsköömne ja juustuga

Meie pere söögilaual on supp tihe külaline. Muidu teine ei hakkagi nii teravalt silma, aga kui blogi registrit vaadata, siis suppide osakaal on üsna märkimisväärne.

Ma armastan teha erinevaid suppe, proovida üht ja teist maitset, erinevaid kombinatsioone ja üllatavaid kooslusi traditsiooniliste kõrval. Noh tegelikult laieneb see ju kõikidele toitudele.

Vürtsköömnega oleme teinud palju porgandisuppi ja korra ka pastinaagiga, nüüd siis järg lillkapsa käes. See on väga hea supp, kus vürtsköömen ei domineeri nii uljalt kui tavaliselt, supp on tummine, mahe ja kergelt mõrkja maitsega. Eriti mõnusat vunki annab värskelt purustatud must pipar.



1 kg lillkapsast
1 sibul
1 sl õli
2 tl purustatud vürtsköömneid
1 tl meresoola
8 dl vett
2 dl lahjat koort
100 g riivitud Gruyere juustu
purustatud musta pipart

Pese lillkapsas, eemalda varreosa ja murra väikesteks õisikuteks. Koori ja haki sibul.
Kuumuta potis õli, lisa sibul, vürtsköömned ja sool ning hauta paar minutit tasasel tulel. Ära pruunista. Lisa vesi ning kui see keema hakkab siis lillkapsaõisikud. Keeda kaane all 10-15 minutit või kuni lillkapsas on pehme.
Püreesta supp sauseguriga ühtlaseks. Lisa koor ja riivitud juust. Kuumuta tasasel tulel segades, kuni juust on sulanud. Maitsesta pipraga.

Allikas: nami-nami

4 comments:

  1. Mõnus supp! Huvitav, palju Belgias vürtsköömen maksab. Siin igastahes hirmus palju!

    ReplyDelete
  2. Kuna ma just varusid täiendasin, siis on hind suisa meeles - 2.25 eurot 40 gr maitseainetops. Üsna kallis ka siin. Kas kodumaal röövitakse rohkem?

    ReplyDelete
  3. Seda ma panin küll tähele kodumaad väisates, et värske koriander oli röögatu hinnaga.

    ReplyDelete
  4. Nii need asjad on siin jah. Vürtsköömen isegi kaks-kolm korda kallim. Kui üldse seda leiad.

    ReplyDelete