Kanasupp siidriga


Vahepeal on toidumaailm jäänud pisut unarusse, seda peamiselt just virtuaalselt. Esmalt kolimisega seotult, kui kogu aeg läks pakkimisele ja mööbli lahti-kokkumonteerimisele. Siis kui aega tekkis rohkem polnud aga internetti ja kui see viimaks saabus, siis oli aeg külastada talvist kodumaad ja süüa teiste toredate inimeste tehtut. Väga nauditavad road kõik, seltskonnast rääkimata!

Üks missioon oli kodumaa väisamisel veel. Tõime oma animaaliumi väljamaale keeli õppima ja elu nautima. Temal muidugi on oma arvamus meie teguviisist. Olen kindel, et ta kahtlustab, et oleme ta röövinud ja pannud ta mingisse õudasse kohta kinni. Oma väiksest armsast maamajast, kus tuliseid territooriumi võitlusi sai pidada, hiiri jahtida ja mõnusalt padja peal pikutada, on ta ühtäkki sattunud suurilma väiksesse äärelinna, kus vuravad autod, õues on linnud sama suured kui ta ise ja kõik on ootamatult äkki roheline, õitsev ja imelik. Milline õud! Loodetavasti kohaneb loom peatselt ja kolib kapi otsast alla, võtab toas sisse oma tavapärase poosi ja hakkab õues flaame tuuseldamas käima :)




Meil aga valmis seekord kiire argipäeva supp, mis mekib täitsa mõnusalt. Pärast ohtraid praade, kooke ja kihisevaid kulub selline lahjem amps täitsa hästi ära.



2 kanafileed
1 sibul
1 suvikõrvits
2 porgandit
8 dl vett
1 kanapuljongikuubik
5 dl naturaalset õunasiidrit
1 tl kuivatatud tüümiani
värskelt purustatud musta pipart
vajadusel soola
1 dl lahjat koort

Tükelda kanafileed, haki sibul kuubikuteks ja suvikõrvits ribadeks. Riivi porgand jämeda riiviga. Kuumuta poti põhjas sutsu õli ning pruunista selles kanafilee. Lisa kõik köögiviljad ja kuumuta nad läbi. Vala potti vesi ning siider ja lisa puljongikuubik, tüümian, pipar. Keeda 10 minutit ning seejärel lisa koor. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga ning kuumuta suppi veel mõni minut.

Allikas: retsept mugandatud Supiraamatust (100 rooga)

2 comments:

  1. Meie kass kohanes siin kiirelt ja püüdis rõdul isegi ühe tuvi kinni. Loodetavasti teie oma piirdub hiirtega.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuvi on ju gurmee, tühja neist hiirtest :)

      Delete