Taaskülastus laimi ja valge šokolaadiga juustukoogi juurde

Olen seda algset laimi ja valge šokolaadiga juustukooki mitmedki korrad teinud ja retsepti muutnud veidike endale meelepärasemaks - leidnud selle tasakaalu magusa ja hapu vahel. Lisaks on kook saanud hoopis parema põhja endale, eelmine oli kuidagi liiga paks ja pudisev. Et siis harjutamine teeb meistriks. See on endiselt üks mu lemmikuid.



Põhi:
140 gr digestive küpsiseid
60 gr võid
2 spl Amarettot

Täidis:
300 gr Philadelphia light toorjuustu
1 purk magusat kondenspiima
200 gr valget šokolaadi
4 laimi mahl
1 laimi riivitud koor
+ valget šokolaadi kanistuseks

Põhja jaoks purusta küpsised peeneks ning sega sulatatud või ja Amarettoga. Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga (siis on parem pärast kooki serveerimisnõule transportida) ning pane sellele küpsisepurusegu. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit. Ilmtingimata ei pea teda küpsetama, aga siis ta ei pudise pärast.

Täidise jaoks sulata veevannil valge šokolaad ja jäta hetkeks kõrvale jahtuma. Pressi laimidest mahl ning riivi ühe laimi koor. Vahusta toasoe toorjuust, lisa sellele kondenspiim, sulatatud šokolaad, laimi mahl ja koor ning mikserda korralikult läbi. Vala täidis põhjale ja tõsta külmkappi tahenema vähemalt 3 tunniks, parem kui üleöö.
Kaunista riivitud valge šokolaadiga.

No comments:

Post a Comment