Kleepuvad kanatiivad

Vahel on nii mõnus teha üks laisk ja mõnus kodune filmiõhtu - kuhjata lauale head ja paremat toidukraami, panna haardeulatusse sobivat joogipoolist, tõmmata tekk ninani ja nautida rahulikult linateost. Mmmm.

Need kleepuvad kanatiivad sobivad sellesse teemasse kui valatult, ainult, et päris ninani ei saa tekki siis tõmmata muidugi. Varuge salvrätte ka, sest noa ja kahvliga kanatiibade söömine on rangelt keelatud!



1 kg kanatiibasid
0.6 dl sojat
0.4 dl tšillikastet
0.3 dl mett

Lõika kanatiibadel otsad ära ning seejärel poolita tiib. Belgias müüakse muidugi selliseid, kus pool tööd on juba tehtud, ehk siis ilma otsata tiibu. Sega marinaadiks soja, tšillikaste ja mesi ning vala kanale. Aseta külma marineeruma vähemalt 30 minutiks. Kuumuta ahi 200 kraadini, vala tiivad koos marinaadiga ahjuvormi ja küpseta ca 25 minutit kuni tiivad on pealt kenasti pruunistunud. Kui tahad veel küpsenumaid, siis lase kergelt grillrežiimil neil veel seal tiksuda.

Allikas: Kätrini kokkamispäevik

No comments:

Post a Comment