Kevad taldrikul - salat sparglist ja palmisüdamest

Täna on kohe erakordselt nõme ilm - külm ja läbilõikavalt tuuline. Peaks muru niitma, aga no mitte mingi vägi ei sunni mind praegu õue askeldama. Las kasvab, heinamaad on ka ju ilusad.

Et aga kevad meil siiski aastaajaks vähemalt nime poolest on, siis on paslik üks värviline ja hästi maitsev salat endale kerre vitsutada. Retsept jällegi Kalyn's Kitchen veebist. Salat on lihtne ja võluv, oivaline taldrikutäis imelist kevadet!



4 palmisüdame (palmipunga) juppi
300 gr (rooma) kirsstomateid
200 gr sparglit
peotäis murulauku
soola, pipart
1.5 spl sidrunimahla
1 tl palsamiveiniäädikat
1 tl Dijon sinepit
1-1.5 spl oliivõli

Nõruta palmisüdamed ja lõika nad ratasteks. Vajuta soovi korral neil südamikud välja, nii on neid rohkem ja näevad kabedamad välja ka.
Aja potis vesi keema, lisa sool ja sparglid ning keeda 2-3 minutit. Samal ajal sega kokku kastmeks sidrunimahl, palsamiveiniäädikas, sinep ja oliivõli. Kurna sparglid koheselt ja sega poole salatikastmega. Poolita kirsstomatid või lõika need neljaks, oleneb kui suured nad on. Haki murulauk. Sega siis sparglitele juurde nii palmisüdamed, kirsstomatid kui murulauk. Vala üle allesjäänud kastmega ja maitsesta soola ning pipraga.

Allikas: Kalyn's Kitchen

No comments:

Post a Comment