Teise päeva sidrunikook

Mulle meeldivad väga tsitruselised maitsed ja see kook on neist pungil. Ainus miinus selle küpsetise puhul on see, et seda kohe tarbida ei saa. Õigemini saab küll, aga lihtsalt valmistamisjärgsel päeval on maitsed oluliselt oivalisemad. Nii et kannatust ja kahvlid peost.




350 gr magusat liivatainast
2 sidruni riivitud koor
2-3 sidruni mahl
1.2 dl peensuhkrut
4 spl crème fraiche'i või kreeka jogurtit
4 muna
3 munakollast
tuhksuhkrut

Rulli tainas õhukeseks ja vooderda sellega koogivorm. Täkesta põhi kahvliga, kata fooliumi ja kuivatatud herneste, ubade, kivikeste vms. Pimeküpseta 190 kraadises ahjus 15 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 5-7 minutit kuni tainapõhi on kuldne.
Mikserda sidrunimahl suhkruga kuni viimane lahustub, lisa sidrunikoor ning kreeka jogurt/crème fraiche. Vahusta sisse ükshaaval munad ning seejärel klopi hulka munakollased. Vala täidis põhjale ja küpseta ahjus 15-20 minutit kuni täidis on hüübinud.

Hea kui saaksid koogil lasta jahtuda ahjus, uks irvakil. Siis ta ei löö kooki pealt katki. Kuna mul oli vaja kohe teine roog ahju lükata, siis juhtus see, mis juhtuma pidi. Enne serveerimist sõelu kook üle tuhksuhkruga.

Allikas: Sarah Ainley, 450 retsepti kogu maailmast

2 comments:

  1. Selle teeme kindlasti järele, mul ila juba tilgub, Merritil vist ka, mõeldes ülihapuka sidrunimahla pääle!

    ReplyDelete