Bulgur-nisu salat

Tänane päev algas minikatastroofidega. Esiteks oli sai hallitama läinud, mistõttu pidin hakkama ahvi kiirusel putru valmistama. Meenus, et kassile on vaja rohtu anda, õngitsesin seda parasjagu pakendist välja, kui kastrulis piim plahvatas ja üle kees. Seepeale pudenes kassi medikament sajahambulise vaiba sisse ja kadus. Hakkasin piima koristama ja loomulikult põletasin seejuures käe ära. Abikaasa koputas vastu käekella ja teadustas, et peab 10 minuti pärast kodust lahkuma. Puder ei olnud hea. Urrr.
Muuseas päästasin kassi kangelaslikult puugi rünnakust, kes tema karvade vahele kaevus, lootuses sinna end mugavalt sööma seada. Kui ebameeldiv. Ma ei tea miks ma arvasin, et siin tsiviliseeritud riigis äkki puuke pole. Tutkit.

Siin aga lõunaks üks lihtne ent maitsev salat. Ilma katastroofideta.




1 dl Bulgur-nisu
2 dl vett
80 gr konservmaisi
0.25 tšillipipart
0.25 pikka kurki
0.5 õuna
peterselli

3 spl sidrunimahla
1.5 spl õli
kaneeli
vürtskööment
kardemoni
soola
pipart

Pane bulgur-nisu külma vee ja vähese soolaga kastrulisse ja lase keema. Keera tuli alt ära ja lase kaane all haududa 10 minutit. Haki tšilli, kurk ja õun. Valmista salatikaste sidrunimahlast, õlist ja maitseainetest. Sega kõik komponendid kokku ja raputa üle hakitud peterselliga.

2 comments:

  1. Hei,
    Ma panin ka just endale kalendrisse kirja, et vaja 12.05.vaktsiinisüst kampaania korras Ludwigile ära teha (Sauel kampaania-saab tasuta). Hrimuga meenutan eelmist aastat, kus emaga mõlemad saime käed lõhki :D
    Kalli!
    Kadri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Animaaliumitele ka tehakse vaktsiine? Me tilgutasime Murzikule turja peale mingit rohtu, mis peaks puugid eemal hoidma. Kuigi ta siin riigis ei tahagi nii õudselt õues käia...

      Kallistused suured vastu!

      Delete