200 gr poolitatud (kollaseid) herneid
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 lihapuljongikuubik
1 tl tüümiani
1 tl aed-piprarohtu, mille puudumisel kasutasin hoopis Herb de Provence maitseainet
jupike chorizo vorsti
killuke võid
murulauku
soola ja pipart
Leota herneid mõned tunnid külmas vees. Seejärel loputa nad ja nõruta. Haki sibul ja prae ta poti põhjas killukeses võis klaasjaks. Lisa herned, purustatud küüslauk, puljongikuubik, maitseained ja lase keema tõusta. Keeda umbes 1 tund keskmisel tulel.
Lõika chorizo vorst meelepärasteks tükkideks ning prae pannil krõbedaks. Aseta kuubikud majapidamispaberile nõrguma. Kui kasutad peekonit, siis tee samamoodi, aga lisaks võid peekonile peale raputada paprikapulbrit. Haki murulauk. Kui supp on valmis keenud, siis püreesta see sauseguriga. Serveeri vorstikuubikute ja murulauguga.
Variant: Peekoni ja vorsti asemel sobib kasutada ka suitsukala. Ja kui herneid pole, siis saab läätsedest teha samahästi ühe mõnusa keeduse.
Allikas: Les Minidélices 1, collection d'hiver: les 30 entrées faciles de Nathalie Bruart
No comments:
Post a Comment