Laimi ja valge šokolaadiga toorjuustukook

Selle koogi puhul mul pikka juttu polegi. Pärineb ta Tiramisust ja Fata Morganast blogist, kus kõik tarkused juba öeldud. Omalt poolt lisan vaid, et see on muljetavaldavalt maitsev toorjuustukook, mis on selline mõnusalt hapu. Exactly my cup of tea! :)
Kui aga selline hapum maitse ei meeldi, siis võiks kasutada 200 gr valget šokolaadi saja asemel.



Põhi:
200 g digestive küpsiseid
100 g võid

Täidis:
300 g maitsestamata toorjuustu
1 purk magusat kondenspiima
100 g valget šokolaadi
5 laimi mahl
1 tl riivitud laimikoort

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ja suru pudi ühtlaselt lahtikäiva koogivormi põhjale. Tõsta külmkappi tahenema.
Sulata veevannil valge šokolaad ja jäta hetkeks kõrale veidikeseks ajaks jahtuma. Pressi laimidest mahl ning riivi paari laimi koor. Vahusta toasoe toorjuust, lisa sellele kondenspiim, sulatatud šokolaad, laimimahl ja umbes 1 tl riivitud laimikoort ning mikserda korralikult läbi. Vala täidis põhjale ja tõsta külmkappi tahenema vähemalt 3 tunniks, parem kui üleöö. Kaunista riivitud laimikoorega. Isiklik kogemus ütleb, et seistes muutub see koor kollakaks ja pole enam üldse nii ilus, seega kaunistada vahetult enne serveerimist :)

Allikas: Tiramisust ja Fata Morganast blog

2 comments:

  1. Selle peab kiiresti järele proovima. Tundub, et mängimist suts on, aga siiski.

    m

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tegelikult on see väga lihtne ja küpsetamisvaba ettevõtmine. Ja nii hea, mulle väga maitseb laim...you know :)

      Delete