Tandoori kana


Minu arust oleks ainult õiglane kui kanal oleks neli jalga. Niikuinii pole tal nende tiibadega midagi mõistlikku peale hakata ja süüa pole neist ka midagi. Koivad see-eest on lihtsalt imelised.

See suleline on üldse hästi maitsev. Kuna ta sai piisavalt kaua marinaadis olla, siis muutus isegi rinnaliha mõnusaks mahlaseks ja maitsekaks. Kui ma siit poest leiaks küpsetuskotte (mitte, et ma seni neid otsinud oleks), siis ma vist teeks teinekord nii, et paneks ta sellesse koos marinaadiga ja pistaks ahju. Mis muidugi ei meeldi abikaasale, sest ta fännas seda kastet hirmsasti.



1,5 kg kana
2 sibulat
1 sidrun
pöidlapikkune tükk ingverit
200 g kookospiima
mett
soola
punt koriandrit

marinaadiks:
150 ml maitsestamata jogurtit
1 sidruni mahl
1 spl tomatipastat
6 küüslauguküünt
0,5 sõrmepikkune jupp ingverit
2 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl tšillipulbrit
1 tl kaneeli
1 tl jahvatatud vürtsköömenit
1 tl kurkumit ehk kollajuurt
1 tl garam masala maitseainet
2 tl soola
1 tl pipart

Kõigepealt valmista marinaad. Selleks hõõru küüslauk ja ingver omavahel ühtlaseks massiks kas siis uhmris või haki noaga lõikelaual või siis köögikombainis/sauseguriga. Lisa jogurtile maitseained, sidrunimahl, tomatipasta ja ingveri-küüslaugumass. Sega korralikult läbi. Tee kana kintsudesse noaga väiksed torked ja rinnakult aja nahk veidi liha küljest lahti. Hõõru kana korralikult marinaadiga, ka naha alt ning jäta seisma kuni 24 tunniks (vähemalt 8 tunniks).

Kuumuta ahi 180-200 kraadini. Aseta ahjuvormi põhja paksult viilutatud sibulad, sidrunipoolikud ja kooritud ning jämedalt viilutatud ingver. Aseta nende peale kana ja küpseta ahjus 1,5-2 tundi või kuni kana on küps. Ma lisasin veidi vormi põhja ka vett.

Kui kana on valmis, siis tõsta ta vormist välja fooliumi alla rahunema. Samal ajal valmista praeleemest kaste. Õngitse välja ingver ja jäta see kõrvale. Sidrunitest kraabi välja sisu ning pane köögikombaini ühes ahjupannil olevate sibulate ja praeleemega. Töötle püreeks ja aseta potti ühes kookospiimaga. Kõige parem oleks tegelikult kasutada sama ahjuvormi, juhul kui teda saab pliidil ka tarvitada. Aja kaste nõrgalt keema. Maitsesta mee ja soolaga. Lisa hakitud koriander ja serveeri kanaga. Minu jaoks oli kaste tiba liiga hapu, võibolla oli sidrun suurem kui peaks ja järgmine kord ma vist neid sinna kastmesse ei kraabiks ning veidike ingverit ei teeks ju ka paha, kõike kõrvale vast ei jätaks. Oivaliselt sobib kana manu basmatiriis.

Allikas: BBC Good Food

No comments:

Post a Comment