Mullita ja kriuksu ehk bubble and squeak

See on Inglismaalt pärinev roog, mis tehakse põhimõtteliselt eelmise õhtusöögi juurikajääkidest. Traditsiooniliselt kartulist, millest tehakse püree, ja kapsast. Ent võib kaustada ka porgandeid, lisada peekonit ja muud meelepärast. Meie peres reeglina õhtusöögist ülejääke ei teki, seega pidin need niiöelda tekitama. Peamiselt kuna tahtsin kapsast ära kasutada. Ja ikka jäi veel teist üle - kapsapea on nagu kõrvits, see ei saa kunagi otsa :)



500 gr kartuleid
250 gr kapsast
1 sibul
50 gr riivitud juustu
peotäis basiilikut

Koori kartulid ja haki kapsas. Keeda nad eraldi pottides pehmeks. Purusta kartulid pudruks, lisa killuke võid kui soovid. Lisa kapsas sinna juurde ja sega läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Prae pannil hakitud sibul ja lisa kartulisegule. Sega kõik läbi ning pane pannile küpsema. Küpseta ca 5 minutit ja siis keera "kook" ümber. See on selline keerulisem osa, mina kasutasin suure taldriku abi selleks. Katsin panni taldrikuga, keerasin kogu kupatuse ümber ja pärast libistasin selle "koogi" pannile tagasi. Raputa peale juust ning prae teist külge ka ca 5 min, seni kui juust on sulanud. Puista peale hakitud basiilik ja serveeri salatiga. Peekon muide sobiks sinna oivaliselt.

Allikas: Marabout chef spécial pomme de terre raamat

No comments:

Post a Comment