Spagetid küüslaugu, tšilli ja oliivõliga

Alati kui teen mingit pastatoitu, meenub mulle ühe itaallase südamepõhjast tulev pahameel laste siinse koolitoidu osas, kui ta kõva häälega ahastas: "Ma ei saa aru, kas on siis raske panna lauale pudelit oliivõliga???" Nimelt kasvavat väikesed italiaanod suurteks ja tugevateks süües lihtsaid makarone oliivõliga. Umbes nagu kohalikudki, ainult et neil on friikartulid ja majonees. Ühtviisi kirglikud on oma toidu suhtes mõlemad :)

See pastaroog on üks paljudest klassikutest ja seda on imelihtne valmistada. Ka koostisosad on lihtsad ning reeglina majapidamises esinevad. Ja nagu ikka, lihtsuses peitub võlu!



2-3 küüslauguküünt, peeneks hakitud
1 väiksem tšillikaun, seemnetest puhastatud ja peeneks hakitud
4 spl oliivõli
soola

spagette, mina kasutasin täisteraspagette
peotäis hakitud peterselli

Keeda spagetid ja kurna. Kuumuta pannil oliivõli ning lisa tšilli, küüslauk ja sool. Prae kuni küüslauk on kuldne ja majapidamine võimatult head lõhna täis. Lisa spagetid ja sega ja kuumuta kõik koos läbi. Serveeri näiteks hakitud peterselliga.

2 comments:

  1. Tõesti-tõesti, lihtsuses peitub võlu!

    ReplyDelete
  2. ja siis sellest võluvast asjast tuleb nii ebaapetiitne pilt, urrr

    ReplyDelete