KÜLASUPP

Leidsin turult kuldaväärt toote - suitsuribi. Mitte, et see toode ise nii revolutsiooniline oleks, aga ma pole enne seda näinud müügil. Tõele au andes pole ka otsinud :) Muuseas oli turul lademes seakõvu, mida ma mingi aeg tagasi mööda peeneid Brüsseli lihapoode tikutulega taga ajasin.

Mõned maitsvad suitsuribid rändasid kohe kõhtu, ent jupike järelejäänut leidis rakendust külasupis. Tehakse ikka häid asju.



ca 300 gr suitsuribi
1,5 l vett
1 looreberileht
6 pipratera
3 porgandit
3 kartulit
väiksem kaalikas
1 sibul
1 toekam küüslauguküüs
1 dl (spelta)kruupe
5 marineeritud kurki
maitse järgi kurgileent
liharäbalad ribi küljest
soola, pipart

Pane ribid külma veega potti ja aja keema. Riisu pealt vahtu kui teist peaks tekkima. Pane patta ka loorberileht ja pipraterad ning tsipa soola. Keeda 45 minutit kuni tund. Tõsta liha välja ja loorberileht ka. Pruunista pannil sibul ja küüslauk. Lisa kastrulisse porgand ja kruubid ning keeda minutit 5 ja siis lisa kaalikakuubikud ja sibulad ning küülauk. Keeda veel umbes 10 min, misjärel lisa kartulikuubikud. Keeda seni kuni köögiviljad on pehmed. Seejärel lisa hakitud liha ja maitsesta soola ning ohtra värskelt jahvatatud musta pipraga. Tõsta pott tulelt ja lisa marineeritud kurk ning maitse järgi kurgileent (mul läks umbes 5 spl). Vajadusel kuumuta, aga ära keeda.
Pidavat sobima hapukoorega, aga mulle maitseb naturaalsel kujul, isegi ürte ei taha.

1 comment:

  1. Külasupis ei käi hapukurki. Rassolnikus käib. :)

    ReplyDelete