PIRNIMOOS

Tänahommikuse pannkoogipeo jaoks valmistasin kaasa ühe mõnusa pirnikeedise. Pidin paar korda tegema teist, sest esimene sai tulimagus ja ootab mingit muud otstarvet.


umbes 1 liitri jagu moosi saab:


1,2 kg pirne (puhastamata)
3 spl vett
3 dl moosisuhkrut
0,5 vaniljekauna
noaotsatäis soola
1 dl mandlilaaste
0,3 dl Amarettot
0,5 sidruni mahl + riivitud koort

Koori ja tükelda pirnid ning aseta nad potti ühes vaniljekauna poole ja mõne supilusikatäie veega. Lase podisema keskmisel kuumusel. Samal ajal pruunista pannil mandlilaastud. Kalla potti moosisuhkur ja Amaretto ning õige pisut soola. Lase podiseda madalal kuumusel ca pool tundi. Veidi enne valmimist lisa sidrunimahl ja koor. Võta pott tulelt ja eemalda vaniljekaun. Püreesta sauseguriga ning kalla moosi hulka mandlilaastud. Pane moos steriliseeritud purkidesse ja lase maha jahtuda enne kui jahedasse viid.

Retsept mugandatult Nami-namist

No comments:

Post a Comment